Colson Whitehead: Den Underjordiske Jernbane

Første bog i 2020. Jeg havde vel på en eller anden måde forventet noget større, med al den hype den har fået. Men det viste sig simpelthen bare at være en helt almindelig god bog.

Der var jo altså ikke et faktisk underjordisk jernbanenet, der transporterede bortløbne slaver op til friheden i nordstaterne og Canada. I virkeligheden var den der bare i overført betydning, men her i bogen er den blevet gjort levende.

Og det er fint – helt bogstavelig en god motor til at drive historien fremad og bringe hovedpersonen videre til forskellige stater og byer i sydstaterne. Og det giver lejlighed til at gøre det, som virkelig gør bogen bemærkelsesværdig, nemlig at mane det at være bortløben slave forskellige steder meget konkret frem. Det er interessant, skræmmende og fascinerende. Sine steder også sjovt, ulækkert eller rørende.

Fin bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *