David Halberstam: The education of a coach

Ja, altså. Man skal jo gå rimelig meget op i det, hvis man læser en 13 år gammel biografi om træneren af det NFL-hold, man holder med. Men i anledning af New England Patriots’ nylige sejr i Super Bowl – den sjette for holdet siden årtusindeskiftet, hvilket er usandsynligt imponerende – fandt jeg anledning til at læse den her bog om Bill Belichick, holdets træner.

Det er nørdet. Bogen er nu ikke så nørdet, som jeg egentlig havde håbet på. Der er er en del football-teknik, -taktik og -historik, men det handler overvejende om hovedpersonens opvækst og karriere. Belichick er dog en mand, der ikke gør meget væsen af sig, og derfor heller ikke er så opsigtsvækkende som biografisk materiale. Og derfor er bogen som sådan også dømt til at underpræstere en anelse på sensationsskalaen. Men manden er uomtvisteligt den bedste træner i NFL nogen sinde, og det er alligevel spændende at følge hans rejse henimod at være det – for vejen derhen har trods alt ikke været helt snorlige.

Så jeg slugte bogen råt. Og den fik mig endda til at gense Super Bowl-finalen fra 2002-sæsonen, hvor Belichick vinder sin første titel som head coach. Så helt uinteressant kan den jo ikke have været :-)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *