2013 bog-roundup

I 2013 har jeg færdiggjort ni bøger, fordelt på:

…to gange norsk detaljeret navlepiller-autofiktion:

…to gange letbenet kvali-fantasy:

…to ekstremt velskrevne klassikere:

…to grundige og fængslende fagbøger:

…og en enkelt graphic novel, der endda var købt ved en fejl:

ALLERBEDST var nok egentlig Knausgård. Begge bind faktisk, selv om de var endda meget forskellige. Hvor toeren var en grundig beskrivelse af de eksistentielle kvaler ved livet som forfatter/far/ven/partner og udfordringerne ved at finde plads til at udfolde sig i hver af disse roller, var treeren en forholdsvis letlæst genfortælling af tiden fra ubekymret barn på æblerov til tidlig ungdomsspleen. treeren var den største fornøjelse at læse, men toeren satte afgjort gang i flere tanker!

Jeg er også glad for at have fået læst både Lolita og Forvandlingen. Begge kan varmt anbefales!

Hvad kommende læsning angår, har jeg givet mig selv en opgave: Læs de bøger, der står i bogreolen, inden du køber nye! Baggrunden er, at jeg gerne vil anskaffe mig en Kindle, og har jeg først den, er jeg bange for, at man ikke går tilbage til papirbøgerne.

Og det er virkelig en udfordring, for det er selvfølgelig ikke altid de letteste eller de mest spændende titler, man er blevet ved at udskyde læsningen af, og som derfor fortsat står ulæste i reolen! Men der er meget godt imellem – den bog, jeg læser lige nu, fik jeg eksempelvis da jeg var 18, så den har jeg haft i 16 år. Den kunne jeg godt have læst noget før. Mere om den snart!

Kindle’n kommer selvfølgelig ikke nærmere af, at man får fem papirbøger mere i julegave, herunder de kommende – og lange – bind af både Knausgårds Min Kamp og Game of Thrones. Men jeg kan dog skimte den for enden af tunnelen. Mon ikke jeg ender med at springe et par bøger over i sidste ende også?…

De ulæste bøger i reolen inkluderer ikke mange fagbøger (med mindre man tæller de ulæste bøger fra universitetsstudiet med – og det gør jeg ikke!). Så det bliver der ikke så meget af, med mindre jeg forbarmer mig over mig selv og investerer i noget faglitteratur på papir.

2 thoughts on “2013 bog-roundup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *