Robert I. Sutton: Nul røvhuller-reglen

Det her er en af de der “lette” fagbøger om ledelse osv., som der er uendeligt mange af. Bare kig på udbudet på boghylderne i enhver lufthavn.

Og de har helt sikkert deres berettigelse. Der er da også gode ting at sige om den her – især at den formår at gøre noget relativt kedeligt og ofte abstrakt stof levende: Hvad kan man gøre for at forbedre sit arbejdsmiljø, hvis det er ubehageligt eller der direkte foregår mobning. Jeg har egentlig ikke nogen særlig interesse i emnet, men jeg havde bogen stående (vist fordi jeg i sin tid havde læst den her omtale hos Ebbensgaard) og tænkte, at nu skulle den lige læses.

Men det er en hurtig, overfladisk og ikke mindst meget populærvidenskabelig behandling af emnet. Alene det, at man arbejder med begrebet “røvhul” siger jo alt – og det er på samme tid bogens styrke og svaghed. Den er kort og klar, men kradser ikke særligt dybt. Til gengæld er det jo et sjovt tekstligt greb sådan at bruge så løse begreber på en på overfladen stram facon. “Røvhul” inddeles i underkategorier, for eksempel.

Den er til gengæld relativt godt fortalt. Men dog skrevet i det der lidt irriterende meget direkte og joviale sprog, som mange amerikanske how to-bøger er. Det er jeg ikke meget for.

Bogen har også et kapitel om, hvad man selv kan få ud af være et røvhul. Det er ikke meget – især ikke på den lange bane.

One thought on “Robert I. Sutton: Nul røvhuller-reglen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *