Dagpengeland i tv-form

Dagpengeland, bloggen der beskrev absurditeterne i dagpengesystemet, er muligvis på vej som tv-serie. I hvert fald er der lige blevet offentliggjort et pilotafsnit. Og det virker egentlig lovende.

Men der er også nogle grundlæggende problemer. Det, der gjorde bloggen så fantastisk underholdende, var, at man hele tiden nev sig selv i armen, fordi virkeligheden gang på gang overgik ens værste mareridt om håbløs- og formålsløsheden i aktiviteterne, man udsættes for, hvis man står uden for arbejdsmarkedet. Den følelse forsvinder, synes jeg, når man flytter fortællingen over i et semi-fiktionaliseret univers, som sådan en tv-føljeton er (og også ville være, selv hvis den holdt sig helt stramt til bloggen uden overhovedet at digte lidt videre, som man har valgt at gøre).

I stedet får man en slags konstruerethed, hvor situationerne næsten virker for kunstige og pinlige (skuespillerne spiller også lige til kanten og nok også lidt til). Det underbygges kun af, at hovedpersonen Lau ofte kigger indforstået ind i kameraet, som om man har en fælles forståelse med ham af, at det jo også er for mærkeligt, det her. I stedet burde man gå efter at skabe en mere dokumentarisk fornemmelse, synes jeg.

Men der er også gode ting. De pinlige tavsheder og akavede samtaler virker fint. Og så bliver det spændende at se, hvordan man kan integrere de vilde plancher, som næsten var det sjoveste på bloggen, i tv-formatet.

Men døm selv: Her er pilotafsnittet. Nedenunder en to minutters teaser.

Pilot:

Teaser:

Jeg har tidligere skrevet to blogindlæg om Dagpengeland (det første og det andet). Det ene blev også til en artikel på Kommunikationsforum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *