Roskilde Festival forklaret med sprogblomster

Man er altid mistroisk når man hører om noget fra nogen, der på den ene eller den anden måde forsøger at sælge det til dig. Det samme gælder sådan set også Roskilde Festivals musikprogram, hvor alle optrædende grupper og solister jo selvfølgelig omtales på en måde, som får det til at lyde som om man ikke kan tillade sig at gå glip af nogle af dem.

Men så er det godt, man har Internettet! For så er der jo bare nogle andre, der laver en alternativ guide til festivalens program, der tør kalde en spade for et spade og et møgband for et møgband. Se eksempelvis denne guide, hvor alle de optrædende får 1 til 5 stjerner og er beskrevet noget anderledes end på festivalens hjemmeside.

Der er også andre mere nicheprægede guides, eksempelvis til jazz på festivalen eller til elektronisk musik (eller mangel på samme). (lidt relateret: guide til YourSpace-programmet).

Den klart sjoveste guide at læse er dog bibliotekaren Karsten Olesens, der i Ã¥r udkommer for syvende gang. Og det er bÃ¥de informativt, men i særdeleshed underholdende – mere end jeg husker at den tidligere har været. Hør eksempel beskrivelsen af det interessante navn Gang Gang Dance, som

“lyder som afrikanske perkussionister der staÌŠr paÌŠ en flodbred og battler deres talenter overfor en haÌŠndfuld vestlige kulturturister – med grime og dubstep!”

Dem har jeg kun endnu mere lyst til at se nu! Eller hvad med finske Paavoharju, som får følgende ord med på vejen:

“Musikken, paÌŠ nu to albums siden 2005, er sære barkskrab fra gamle ekkoer i skove, folkemusik i den mest nære og direkte dialog med sang, lette anslag paÌŠ klaveret, kvindelig skønsang fra moser og mellem blomster”.

Det lyder da heller ikke dårligt. Men der er også kunstnere, der virkelig får på puklen. Hør for eksempel hvad Olesen mener om Lil Wayne og hans brug af autotune:

“…autotune? GaÌŠ frygtsomt ind paÌŠ DR’s hjemmeside, slaÌŠ op under satire, og find her siden for Pharfar og Chapper, derefter deres video med Hønse og Krasser der gir den gas med ”Damhussangen” – verdens bedste autotunesang, og ren røv at trutte i for Timbaland. Og Lil Wayne.”

Det er rene ord for pengene! Jeg skrev også om Karsten Olesens guide for to år siden.

2 thoughts on “Roskilde Festival forklaret med sprogblomster

 1. Kære Christoffer!

  Tak for to ting — 1) en spændende vinklet blogpost. Helt enig ang. Gang Gang Dance — det lyder svært tillokkende. 2) for at nævne vores guide til YourSpace. Det kan være, vi ses!

  Paneldebatterne om musikblogging kunne måske være interessante for dig.

  Alt godt & go’ onsdag!

 2. Hej med dig/jer

  Selv tak. Jeg er vist desværre ikke på festivalen tirsdag, men det kan være jeg kan nå at kigge forbi lørdag. Det er de to dage, det ser ud til at der er noget om musikblogs.

  Ellers er Goodiepal jo altid interessant…

  God festival!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *