NÃ¥r de virtuelle verdener invaderer real life

De fleste virtuelle verdener imiterer i relativ høj grad den “virkelige”, fysiske verden. Men i de virtuelle af slagsen guides vi ofte af elektroniske markører af forskellig art. Mest tydeligt i de, der rent faktisk skal fungere som paralleller til den fysiske verden: I Google Maps markeres steder med røde pile og tekstfelter.

Men også i computerspil får man lidt ekstra hjælp. I Grand Theft Auto er der en pil, der viser hvilken vej, man skal køre. I World of Warcraft står avatarernes navne svævende over hver af dem. Og lignende eksempler kan sagtens findes i andre computerspil eller i Second Life, for den sags skyld.

WOW-imitation

Det er ting, der umiddelbart og intuitivt giver mening for os i de virtuelle rum, de fungerer i. Men hvad sker der hvis man løfter markørerne ud af deres virtuelle sammenhæng og loader dem ind i vores dagligdag i stedet?

Det har den hollandske kunstner Aram Bartholl udforsket, og det er der kommet nogle pudsige scenerier ud af. Men de er samtidig også interessante, fordi de provokerer os til at tænke over, hvor grænserne går, hvordan vi forestiller os verden, og om de virtuelle verdener måske i nogle tilfælde er lettere at navigere rundt i?

Google Maps-imitation

Via Guerilla Innovation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *