Camille Aulkær Andersen: Land i sigte – Unge danskeres sejlads i Stillehavet

Først en disclaimer: Forfatteren af den her bog er en af mine gode venner. Og jeg ville aldrig have købt den, hvis det ikke var fordi jeg har hørt så meget om den tur, bogen handler om, og hvis jeg ikke lige havde været med til receptionen ved bogens udgivelse.

Især fordi jeg aldrig læser sådan nogle bøger her. Jeg tror jeg har en forestilling om at det bliver en halvhjertet eller halvtom oplevelse/fornemmelse – fordi det aldrig vil være det samme som at være der selv. Men den her er nu ganske fin, fordi den også handler om de små hverdagsagtige ting på rejsen – og lige så meget om rejsen selv og de rejsende, som om de steder, de besøger. Det er nok noget af det, der skal til for at gøre en rejseberetning interessant.

Camille har sammen med tre andre sejlet trekvart år rundt i Stillehavet, fra New Zealand til Cook Islands til Tonga til Fiji til Ny Caledonien og tilbage. Masser af saltvand, masser af palmestrande og endnu mere af alt muligt andet, både velkendt og eksotisk. Det hjælper jo gevaldigt på “interessantheden”, trods alt.

Det er levende beskrevet – allerbedst når sproget bare får lov at flyde næsten mundtligt-fortællende derudaf uden floromvundne udtryk, dyre ord eller fortælletekniske tricks, og det får det heldigvis næsten hele vejen. Man får et godt indtryk af livet på båden og oplevelsen af at se alle de fantastiske steder og møde indfødte såvel som andre rejsende.

Og så er der en masse fotos til at hjælpe teksten, som er relativt hurtigt læst (det tog mig vel en tre-fire timers effektiv læsetid at pløje den igennem), på vej. God ide!

Jeg har aldrig prøvet at læse en bog af en, jeg kender, før, så det er svært at sige hvor meget det har påvirket læseoplevelse. Men under alle omstændigheder: Godt gået Camille :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *