2018 bog-roundup

Kun otte bøger i 2018? Ja, faktisk, men heraf var to af dem nogle lange fætre. Og desværre har jeg heller ikke haft så meget tid til læsning, som jeg kunne ønske mig. Men heldigvis var det gennemgående gode bøger, jeg fik læst.

Tre gange scifi/fantasy blev det til. Tre relativ nye romaner. En dansk klassiker. Og en enkelt populærvidenskabelig fag-/debatbog.

På scifi/fantasy-fronten var jeg fuldstændig opslugt af Seveneves – det er noget af det mest fængslende, jeg har læst meget længe – endda på trods af den lidt skæve sidste tredjedel. CivilWarLand In Bad Decline var en virkelig god overraskelse – sær, dystopisk og galgenhumoristisk. Klassikeren The Once and Future King er fed at have læst, men var noget af en omgang at komme igennem.

Af de nyere romaner var jeg gladest for The Nix og Maren Uthaugs Og sådan blev det. Til gengæld var jeg skuffet over The Brief Wondrous Life of Oscar Wao.

Og endelig fik jeg læst Livsens Ondskab, som var både sjov og god, og Imran Rashids Sluk – kunsten at overleve i en digital verden, som giver stof til eftertanke omkring vores ukritiske brug af skærme, mobiler m.v. og i det hele taget den måde, vi indretter vores liv på.

Så endnu et år uden Knausgård – jeg savner ham stadig. Men hvad var så bedst (for hvis Knud havde været på listen, havde det jo været ham!)? Jeg må indrømme, at Seveneves – overraskende nok – var det, jeg var gladest for at læse. Hermed anbefalet – men kun, hvis man er relativt letbenet page turner-science fiction.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *