Tom Rachman: The Imperfectionists

Den her bog kom med fantastiske anmeldelser. Og den var også god. Måske ikke så god, som jeg havde håbet – men det kan være, min forventninger var blevet skruet lidt for højt op.

Bogen er i virkeligheden en samling små fortællinger om forskellige mennesker, der alle sammen arbejder eller har en relation til en engelsksproget avis i Italien. Journalister, ejere, redaktører, udenrigskorrespondenter, typografer, økonomifolk osv. osv. De små fortællinger er faktisk ret forskellige i både fortællestil, tone, temaer – faktisk på alle måder. Alligevel kan de ikke rigtigt stå helt alene. På den måde er bogen mest en historie om avisen, selv om den ikke rigtigt handler om avisen, men netion om de portrætterede mennesker. Det er ret elegant.

De fleste af historierne har et lidt melankolsk præg, hvor pop-eksistentialistiske tidbits og nøgterne personbeskrivelser flyder sammen i lange sætninger. Det er af og til for meget, men det virker gennemgående fint.

Charlotte claims that Lloyd has pursued every woman she ever introduced him to, starting with her best friend at lycée, Nathalie, who came along for a vacation to Antibes once and lost her bikini top in the waves. Charlotte caught Lloyd watching. Thankfully, she never learned that matters eventually went much further between her father and Nathalie. But all that is over. Finished, finally. So senseless in retrospect—such effort wasted. Libido: it has been the tyrant of his times, hurling him from comfortable America all those years ago to sinful Europe for adventure and conquest, marrying him four times, tripping him up a hundred more, distracting and degrading and nearly ruining him. Yet now it is mercifully done with, desire having dwindled these past years, as mysterious in departure as it was on arrival. For the first time since age twelve, Lloyd witnesses the world without motive. And he is quite lost.

Men min favorit blandt historierne var faktisk en hylende morsom fortælling om en stringer for avisen med base i Cairo, for hvem alt går galt. Og netop de her modsætninger er det, der giver bogen liv og gør, at den bliver til mere end summen af delene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *