Stephen King: The Dark Tower I

Den her bogserie har jeg altid tænkt, at jeg skulle læse på et tidspunkt. Især efter at have læst The Stand, som jeg var begejstret for.  Og at der kom en film, var jo den perfekte anledning.

…Men jeg er ikke sikker på, at jeg skal læse videre end dette første bind (ligesom jeg er ret sikker på, at jeg ikke skal se filmen).

Selv om bogen er ret kort (de efterfølgende bind bliver vist længere og længere – ren Harry Potter style), føles den lang. Og jeg synes ikke, den ramte fornemmelsen af “stort epos”, som jeg havde forventet, og som jo også var Kings mål med at skrive den – han betragter den som “sin Lord of the Rings” eller noget i den retning. Heller ikke, at den havde det der metafysiske lag eller dybden i karaktererne, som King ellers er god til at trylle frem inden for rammerne af de ellers meget ligetil genrer, han bevæger sig i.

Og endelig synes jeg faktisk ikke rigtigt, den var spændende. Faktisk var det jo egentlig bare en mand, der vandrede gennem ørkenen på jagt efter en anden mand. Og ikke rigtigt mere.

Øv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *