Stephen Pew: Show Me the Numbers – Designing Tables and Graphs to Enlighten

En hel bog om at lave gode tabeller og grafer? Godt gættet, det er ganske rigtigt arbejdslæsning. Men ikke desto mindre er det en god bog. Informativ, velskrevet, pædagogisk og brugbar. Og så er den stor og lækker, hvilket gør eksemplerne overskuelige lette at forstå.

Bogen besvarer grundlæggende tre spørgsmål rigtigt godt:

  • Skal man lave en tabel eller en graf?
  • Hvordan laver man god tabel?
  • Hvordan laver man en god graf?

…Og det gør den ved at gennemgå fordele og typiske fejl, men også ved at vise en lang række muligheder og pege på detaljer, som man (eller jeg) ikke selv havde været opmærksom på tidligere. Der er også små afsnit om hjernens opfattelse af visuelle stimuli, grafens historie, statistik for begyndere og ikke mindst hvorfor man aldrig skal lave et lagkagediagram.

Så nørdet, men god. Og heldigvis relevant for mig.

Er du interesseret, så vær opmærksom på, at Stephen Pew har skrevet fire bøger, der lapper lidt over i deres fokus, men som alle handler om, hvordan man bedste præsenterer tal og data på en måde, der intuitivt kan forstås. Jeg har to af de andre liggende, og de ser også spændende ud!

One thought on “Stephen Pew: Show Me the Numbers – Designing Tables and Graphs to Enlighten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *