George R. R. Martin: A Storm of Swords

stormofswordsTredje bind i Game of Thrones-serien er med sine 1128 sider nærmest dobbelt så langt som det første bind. Men det er åbenbart nærmest et vilkår i fantasy og sci-fi (og norske nærgående selvbiografi-serier) at boglængden eksploderer som bindene udkommer.

Den føles også længere, den her, men det er nu stadig lige så spændende at læse med. Og billedet af, hvem der er de gode og onde bliver mere og mere mudret – det er virkelig forfriskende for genren. Samtidig bliver historien og persongalleriet også mere og mere uoverskueligt i en grad så det næsten er for meget. Også selv om Martin trods alt løbende slår nogle af sine mange hovedpersoner ihjel – også nogle af dem, man ikke lige regnede med ville ryge.

jeg synes faktisk også, at handlingen er både overraskende og realistisk (selv om det er et mærkeligt ord at bruge i den her genre), og egentlig skriver Martin slet ikke så ringe. Det er meget lige ud af landevejen, men han har en evne til at skrive knastørre og skarpe dialoger.

Så: God, men lang. Og så er jeg også klar til at se sæson 3 af TV-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *