George R. R. Martin: A Clash of Kings

Andet bind i det fantasy-epos, der ligger til grund for TV-serien Game of Thrones, og som tegner til at ende på en 7-8 bøger (og ditto sæsoner).

Den første var ganske god fantasy. Og jeg synes faktisk at den her var endnu bedre. Jeg bilder mig ind at hr. Martin har endnu bedre fat i karaktererne, og de politiske intriger er fint spundet. Det er ganske enkelt spændende læsning, hverken mere eller mindre.

Og så synes jeg at det er forfriskende at en bog i den her genre tør udviske grænserne mellem god og ond, der jo ellers er et klassisk fantasy-dogme (tænk Harry Potter og Ringenes Herre), lade der gå politik i sagerne og i øvrigt gøre kort proces med hovedpersoner, man har fattet sympati for og samtidig løbende introducere nye personer i historien.

Jeg nupper endnu en fantasy-pause inden jeg kaster mig over bind tre. TIl gengæld er jeg nu klar til sæson to af TV-serien, som også kan anbefales. Også til ikke-fantasy-elskere, skulle jeg hilse og sige fra kæresten.

One thought on “George R. R. Martin: A Clash of Kings

  1. Jeg er selv utrolig opslugt af serien “A Song of Ice and Fire” a RR Martin. Det er også opløftende af læse en bog, hvor alt ikke er sort og hvidt som f.eks. er kendetegnet for mange andre fantasy-bøger.
    Tak for et godt indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *