Adrian Tomne: Shortcomings

“Shortcomings” er noget anderledes end min sidste udflugt udi graphic novels. Og selvom konceptet med en socialrealistisk tegneserie om race, køn, parforhold og tabet af ungdommen blandt californiske thirtysomethings umiddelbart lyder lidt fortænkt, så er det altså en rigtig god læseoplevelse.

Det er heller ikke så tungt og trægt, som man kunne frygte – jeg tror jeg læste hele værket på lidt over en times tid. Dialogen er knivskarp – man får en fin fornemmelse af både de vittige replikudvekslinger og de pinlige tavsheder. Og så er persontegningen (ha ha, hvilket ordspil) både overraskende nuanceret, men formår også at spille på de typiske stereotyper, der er for den type karakterer, der befolker historien.

Alt dette på trods af – eller måske i kraft af – den helt enkle streg, som hele Shortcomings er holdt i. Der gemmer sig overraskende mange følelser og intense øjeblikke i de simple striber.

En kort, men meget anbefalelsesværdig læseoplevelse.

Her er en lille smagsprøve – klik på billedet for at forstørre. Du kan også læse mere og se flere uddrag på Shortcomings hjemmeside.

One thought on “Adrian Tomne: Shortcomings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *