Miranda July: No one belongs here more than you.

Miranda Julys novellesamling er fyldt med små, simple historier. Det er for det meste – udramatiske – historier fra hverdagen, men det er alligevel nogle specielle historier.

For de handler som regel om dagligdagens lidt skæve eksistenser. Ikke de meget skæve, kun de lidt skæve. De sky, småneurotiske, småsære, udenforstående eller bare lidt sære mennesker, der bor ovenpå eller sider bagerst i klassen eller bare er nogens søster.

Det særlige ved historierne er, at det er de sære, neurotiske osv. mennesker, der er fortællerne. Det giver bogen en gennemgående særlig, lidt naiv og meget sympatisk stemme, som jeg rigtig godt kan lide. Historierne er velskrevne, slet ikke uden humor og fulde af hjertevarme.

I walked down the hall and saw that Theresa was sitting on the floor next to a chair. This is always a bad sign. It’s a slippery slope, and it’s best just to set in chairs, to eat when hungry, to sleep and rise and work. But we have all been there. Chairs are for people, and you’re not sure if you are one. I knelt beside her. I rubbed her back, and then I stopped because I thought it might be too familiar, but that felt cold, so I patted her shoulder, which meant I was only touching her a third of the time. The other two thirds, my hand was either traveling towards her or away from her. The longer I patted, the harder it became; I was too aware of the intervals between the pats and couldn’t find a natural rhythm. I felt like I was hitting a conga drum, and then as soon as I thought of this, I had to beat out a litle cha-cha-cha, and Theresa began to cry.

Der blev i øvrigt lavet en rigtig fin og pudsig hjemmeside da bogen kom ud.

Fra hjemmesiden
Fra hjemmesiden

Og Miranda July har i øvrigt også skrevet, instrueret og spillet hovedrollen i filmen “Me and You and Everyone We Know”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *