Det bedste musik fra 2019

Nå, vi er lidt sent ude her. Men for kontinuitetens skyld skal musikken i 2019 også lige opsummeres.

…Og hvad var så det bedste nye musik fra 2019? Her er fem gode bud:

  • Nick Cave and the Bad Seeds: Ghosteen. Sindssygt smukt, rørende, tæt og overvældende. Og meget, meget intenst, nærmest hypnotisk. Men også mere tilgængeligt end den endnu mørkere forgænger, synes jeg.
  • Helado Negro: This Is How You Smile. Let, finurligt, behageligt, men ikke tomt og kedeligt. Meget svært at sætte i bås, men meget let at lytte til.
  • Bruce Springsteen: Western Stars. Alt det gode fra Bruce, men med bare et lille twist i indpakningen og lydbilledet, fordi vi er rykket helt ud på de åbne vidder. Solidt og noget af det bedste, han har lavet i mange år.
  • Altin Gün: Gece. Tyrkisk kraut-funk-disco-rock med elektroniske undertoner. Helt hysterisk groovy, ret sjovt at lytte til og ret velspillet. Kæmpe positiv overraskelse, der kom ud af det blå – opdaget på en post på instagram.
  • Claus Hempler: Kuffert Fuld af Mursten. Velsunget og sikkert spillet. Selvsmagende, men med et glimt i øjet (heldigvis). Fin plade fra en af mine danske favoritter.

Og i 2019 satte jeg ny rekord for, hvor meget musik, jeg har hørt på et år.

Den mest hørte kunstner var Bruce Springsteen. Samme som året før.

Det mest hørte album var Jul på Slottet. Intensiv lytteindsats i december, dér.

Det mest hørte nummer er en heavy-version af Voldsom Volvo (originalen ligger ikke på Spotify). God køremusik med børn!

Derudover havde jeg et par besættelser i løbet af året. En med Phil Collins, fordi jeg læste hans selvbiografi. En længerevarende med Fleetwood Mac, fordi jeg gik lidt på opdagelse i deres bagkatalog og historie (sindssygt!). Den besættelse varer i øvrigt stadig ved. En med Eddie Vedder, fordi jeg opdagede hans Into the Wild-soundtrack. Og også en med Scott Walker, fordi jeg prøver at finde ud af, hvad det er med ham. Jeg søger stadig efter svaret, men der er noget dér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *