Bliv “dus” med din Pc

…Det er titlen på et kursus, jeg for nylig har modtaget materiale om. Jeg får allerede lidt kuldegysninger af “dus”‘et i gåseøjne og “Pc” med stort P og lille c, men det er introteksten i følgebrevet, der skræmmer mig allermest:

“Hej Christoffer
Efter aftale med din leder pr. telefon i dag vedr. e-læringskurset Bliv “dus” med din Pc, får du hermed, lidt mere information omkring vores tilbud.”

Igen er det ikke den kreative kommatering eller den typiske sælger-agtige brug af “omkring” i stedet for bare “om”, der vækker opsigt. Nej, der står jo mere eller mindre direkte, at min chef mener, jeg skal blive bedre venner med min computer.

OK, jeg giver det en chance og bladrer videre til selve kursusbeskrivelsen. Den starter således:

Vil du gerne

  • Vide mere om internettet og kunne udnytte det i dagligdagen?
  • Arbejde med multimedier via de værktøjer, din Pc indeholder?
  • Kunne skrive breve, rapporter og anden tekst i Microsoft Word?
  • Kunne bruge Microsoft Excel til regnskaber, databehandling m.m.?
  • Blive bekendt med Microsoft Office grænsefladen og let kunne navigere i den?”

På dette tidspunkt i læsningen sidder jeg næsten og ryster over hele kroppen. Måske er det tankerne om det ugelange kursus i Office-pakken (!!!), jeg allerede har været på, der nu vælder frem igen? Måske er det minder om dengang, man kunne tage et “PC-kørekort” (du ved, dengang, hvor der ikke var nogen, der endnu havde tænkt på at versionsnummerere selve Internettet)?


Nej, det er ikke mig på billedet.
Men måske han kunne have brug for
at blive mere “dus” med sin “Pc”?

Kære chef, jeg tillader mig at takke høfligt nej. Ellers tak. Jeg har både lidt erfaring med at skrive tekst i Word, at navigere i Windows, og så ved jeg også en lille smule om Internettet (jo, man staver det med stort I) allerede. Og resten skal jeg nok fange hen ad vejen.

Note to self: Husk at opdatere CV med alle de nye ting, jeg kan. Hvordan lyder “Kan skrive både breve og anden tekst i Word” eksempelvis?

(i øvrigt er det vist slet ikke min chef, kursuskonsulenten har snakket med herinde. Men det er en anden sag – og gør det hele lidt mindre sjovt. Måske var det slet heller ikke mig, men andre herinde, der evt. skulle på kursus. Men det glemmer vi også lige i den her omgang…)

2 thoughts on “Bliv “dus” med din Pc

  1. super morsomt skrevet, tak for en skønt indlæg. Og held og lykke med at få grejet at komme ud af Pc-kørekort-sælgerens database. Fra nu af får du ugentlige breve/nyhedsmails med gode tilbud

  2. You are most welcome. Og ja, jeg må sætte mit mailprogram om sådan at hans mails automatisk ender i skraldespanden…

    På den anden side er det også lidt tillokkende at kunne få et PC-kørekort. Jeg har jeg ikke en gang et rigtigt kørekort – det eneste, jeg kan prale af, er at jeg tog næsten hele symaskinekørekortet på fritteren i 2. klasse. Men jeg tror nu alligevel, jeg springer over…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *