Brugerinvolvering på Roskilde Festival IV: Under festivalen

Dette er fjerde del i en serie indlæg med tanker om, hvordan Roskilde Festival kan involvere sine gæster endnu mere i sin kommunikation.

Sidste år havde Ekstra Bladet en moblog fra Roskilde Festival. Her kunne brugerne få vist deres egne mobiltelefonbilleder fra Roskilde Festival på Ekstra Bladets hjemmeside. Og et par år yderligere tilbage kunne man på Massive Attacks hjemmeside indtaste en sætning, der så ville blive vist på storskærmen under deres koncert.

Næste år er det Roskilde Festival selv, der tilbyder publikum muligheden for at involvere sig på den måde. Publikum skal kunne sende deres billeder til festivalen, som så kan lægge dem på hjemmesiden, bruge dem i festivalavisen og endda vise dem på infoskærmene.

Ligeledes har publikum let adgang til at tippe journalister fra festivalavisen om gode historier eller få mulighed for at komme med deres egen mening om gårsdagens koncert – eller dagens anmeldelse af den.

Den primære opmærksomhed og indsats er ikke rettet mod festivalens hjemmeside – selvom det nok er det, der er lettest at gøre. I stedet fokuseres der på at fortælle gode og sjove historier til publikum mens de er her. Hjemmesiden boostes så til gengæld umiddelbart efter festivalen.

Festivalens medier samarbejder i øvrigt med og henviser flittigt til hinanden. Man bliver som publikum altid gjort opmærksom på, hvor man kan læse mere (program, onmob, infoskærme, festivalavis), og hvordan man selv kan komme med sin mening.

Del I: Hvorfor nu det?
Del II: Bloggen holder liv i festivalen i løbet af året
Del III: Hjemmesiden skaber relationer til og imellem publikummer
Del IV: Under festivalen
Del V: Opsamling i listeform

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *