“Jeg sidder lige og skriver til Twitter”

Jeg forstår ikke hvad det er med det der Twitter. Jo jo, jeg er med på at det er en måde at fortælle verden hvad man lige render og laver – at man derfor kan holde sine venner og bekendte opdateret og på den måde vedligeholde sit netværk.

Men helt ærligt, hvad er lige gevinsten af at få at vide at dem man kender er på vej hjem fra arbejde, lige har bestilt pizza eller synes Casper Christensen bare er for sjov?

Det lugter langt væk af sammensværgelse. Og Matthew Baldwin har gravet sandheden frem

9 thoughts on ““Jeg sidder lige og skriver til Twitter”

 1. Du har arkiveret det under tidsfordriv, og det er lige præcis hvad det er. Jeg muntrer mig med det i øjeblikket fordi det er nyt og let. Det skulle bare prøves, ligesom jeg f.eks. prøvede Second Life. Forskellen på de to er i øvrigt: Twitter er underholdende – i hvert fald for mig selv – og Second Life er røvkedeligt.

 2. Jeps – og som tidsfordriv kan jeg godt se det muntre i det. Det svarer til at gå ind på overskrift.dk eller Technorati for at se, hvad folk skriver om i øjeblikket – bare for at slå noget tid ihjel.

  Men jeg synes bare, det er blevet gjort til så meget mere. Og jeg kan ikke se mere end tidsfordrivet.

  Men ok – hvis alle ens venner er på kan det vel godt blive til en form for ikke-instant messenger – en slags e-mail light, som der vel godt kan være plads til. Måske…

 3. Nu har jeg jo selv luftet MEGET stor skepsis over for Twitter ovre hos mig selv. Men ak – er ved at ændre en anelse syn på sagen. Her i min selvvalgte twitter-prøve-periode har jeg nemlig kunnet iagttage, at der er nogle, der er rigtig gode til at Twitte. Many fx. Som jeg ikke kender andet end fra bloggen. Hun er ufatteligt godt til metabetragtninger, der er sjove (fx : Har lovet øgler og gæsteøgle en tur i tivoli i morgen. Håber vejret bliver råt og aflysningsvenligt)eller (De nyriges arkitektvillaer skyder tæt op som acne på jomfruhud) og giver lidt udmærket stof til både grin og eftertanke.

  Så – jo, det er faktisk meget sjovt. Ikke kun tidsfordriv. Også tankevækkende kommunikation i et eller andet mystifistisk og tomrum.

 4. Yop – tidsfordriv – sådan har jeg det også pt -men som en kreativ sjæl (http://twitter.com/balslev) har påpeget over for mig, så kan det jo bruges i community-sammenhæng (med lidt hack og deslige) ; “Hvad foretager de andre i dit community sig lige nu”

  (Og så kan du poste til Wp via en twitter-plugin ;-) )

  Jeg tester det – og synes faktisk at det er lidt småsjovt. Microblogging. Awareness-blogging.

  Jeg tror godt, at det kan blive til en nice feature here and there. Jeppe Kabell http://mrkab.com/2007/04/02/twitter-som-rejseblog/ ) henviser til en ven, der bruger twitter som rejseblog.

 5. Ja – jeg er sådan set enig. Men selv tankevækkende betragtninger og rejseberetninger som “Nu er jeg blevet samlet op af en polsk langturschauffør” er tidsfordriv i mine øjne.

  Bevares, jeg læser rigtigt mange blogs som tidsfordriv, men gør det også med bevidstheden om, at der i ny og næ gemmer sig nyttig viden, provokerende holdninger og interessante observationer. Og de er altså sævre at formidle i sætningsform på Twitter.

  Men der er bestemt ikke noget galt i tidsfordriv. Noget skal tiden jo gå med :-)

  Og på sigt er der da perspektiver. Både som nyt semi-litterært fænomen – som blogging også var det (som LineP er inde på), og som nyttigt netværks-opdateringsværktøj. Jeg synes bare jeg så rigeligt får mit tidsfordrivs-fix på blogs indtil videre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *